Πεντε απο τις σπουδαιοτερες στιγμες One More Thing… απο τον Steve Jobs και την Apple

Όλα είναι εκτεθειμένα, τα πιο πρόσφατα κοσμήματα του στέμματος δεν κρύβονται πια, ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο κύμα… και μετά μια σύσπαση. Μια λάμψη κακού. Ενα χαμόγελο. Και ο Steve Jobs γυρίζει πίσω στο πλήθος, μια θεατρική στιγμή λήθης έχει περάσει. «Ένα άλλο πράγμα…» καθώς το πλήθος αγριεύει. Οι ηχητικές κλήσεις εξακολουθούν να είναι ο αποδεκτός τρόπος, αλλά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται άνοδος των βιντεοκλήσεων και η εισαγωγή του FaceTime από την Apple στο WWDC το 2012 ήταν μια σημαντική στιγμή σε αυτή την άνοδο. Ναι, υπήρχαν κάποιοι περιορισμοί, αυτή η πρώτη επανάληψη του FaceTime περιορίστηκε στην εκτέλεση μέσω Wi-Fi και όχι μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας και ήταν δυνατή μόνο μεταξύ δύο ακουστικών iPhone 4. Αλλά η ικανότητα να κάνετε συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο, με βιντεοκλήσεις που μόλις λειτούργησαν, ήταν μια λεπτή αλλαγή των παιχνιδιών και ακριβώς το είδος της υπεροχής της τεχνολογίας για το οποίο ο Steve Jobs άρεσε να λέει «ένα ακόμη πράγμα».

Apple Sidestep The Netbook Revolution

Οι φορητοί υπολογιστές MacBook ήταν ήδη δημοφιλείς, αλλά μια τελευταία στιγμή μπροστά στο κοινό τον Οκτώβριο του 2008 κυκλοφόρησε το «unibody» MacBook. Μια εξ ολοκλήρου μεταλλική κατασκευή, σε συνδυασμό με τα trackpad πολλαπλής αφής, είδε το υλικό σμιλεμένο από ένα μόνο μπλοκ αλουμινίου.

Αυτή ήταν η περίοδος που όλοι πίστευαν ότι τα netbook θα ήταν το επόμενο μεγάλο πράγμα, και περίμεναν με σιγουριά ότι η Apple θα πέσει στην αγορά. Αντίθετα, στόχευαν υψηλότερα τόσο σε κόστος όσο και σε ποιότητα. Η Apple έδειξε για άλλη μια φορά ότι θα προτιμούσε να διατηρήσει τα περιθώρια υψηλά και μια φιλοδοξία στο υλικό της. Τα netbook αποτελούν πλέον περιέργεια, ενώ η σειρά MacBook (τώρα με τα ονόματα Air και Pro) είναι μερικοί από τους φορητούς υπολογιστές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

Music At Random

Ένα τέλειο παράδειγμα εξέτασης δεδομένων πραγματικού κόσμου και παροχής στους πελάτες της εμπειρίας που θέλουν, όχι της εμπειρίας που πιστεύουν οι ειδικοί των μέσων ενημέρωσης ότι θα ήθελαν. Ο Steve Jobs ρώτησε τους πάντες αν ήξεραν σε τι χρησιμεύει η μικρή τσέπη στο τζιν τους. Αποδεικνύεται ότι η απάντηση ήταν ένα MP3 player στο μέγεθος ενός πακέτου τσίχλας, χωρίς οθόνη, που έπαιζε μουσική τυχαία. Το iPod Shuffle μπορεί να άφησε τους ειδικούς με ένα «εε;» φαίνονται στα πρόσωπά τους, αλλά τα στοιχεία των πωλήσεων είπαν μια άλλη ιστορία.

Το iPod έρχεται στα Windows

Αρχικά το iPod ήταν μια άλλη σειρά σε μια μεγάλη σειρά αξεσουάρ για υπολογιστές Apple. Αλλά στο MacWorld NY το 2002, οι πύλες άνοιξαν για όλους τους άλλους να συμμετάσχουν στην επανάσταση του iPod, με τον Steve να γυρίζει πίσω για να ανακοινώσει ότι το iPod θα είναι συμβατό με τα Windows.

Όπως διαβάσαμε αυτή την εβδομάδα, ο Jobs έπρεπε να πειστεί ότι αυτή ήταν μια καλή ιδέα από τον Phil Schiller (και μάλλον δυναμικά). Με έξυπνη λεζάντα «Η κόλαση πάγωσε» ήταν η στιγμή που η Apple έδειξε ότι μπορούσε να κυβερνήσει τον κόσμο.

Ένα ακόμα, δύο ακόμα, τρία ακόμη πράγματα

Αλλά πιθανώς η καλύτερη στιγμή ήταν τον Σεπτέμβριο του 2006, καθώς ο Jobs εισήγαγε τη δυνατότητα αγοράς και λήψης ταινιών μέσω του iTunes. Και μετά ακολούθησε αυτό με ένα ακόμη πράγμα με τη μορφή iTV (που σύντομα θα μετονομαστεί σε Apple TV). Και μετά ο Jobs ακολούθησε αυτό το άλλο πράγμα με ένα ακόμη πράγμα, και ο John Mayer έκανε τη συνηθισμένη του εμφάνιση όχι ως εξώφυλλο ή ως ήχο κλήσης, αλλά ζωντανά στη σκηνή τραγουδώντας το “Waiting For The World To Change”.

Το οποίο συνοψίζει σε μεγάλο βαθμό το τρέξιμο σε κάθε Apple Keynote.

Category:

Tags:

Date: